Page created: April 2019.
20, updated>201 Tuesday, April 30, 2024 4:32 PM 9


INDHOLD

Sag: YouSee, Elgiganten, Niels Ulrik Reinwald

YouSee's sagsnummer: 445479829. Teleankenævnet's journal nr.: 19-1.

Når en sælger i en fysisk forretning (Dealer) sælger en service-ydelse eller vare hos ekstern forretning (Business): YouSee omtaler denne sagsgang som fast procedure; Directive 97/7/EC kalder det bl.a. disctance contract using microcomputer [DA] - og det har YouSee endnu ikke, efter adskillige email, haft kulance til at indrømme; motiv: "tjene" penge på rykkergebyrer og inkasso for kunderne forstår alligevel ikke sammenhængen. YouSee har dog med kulance krediteret for opkrævede beløb efter Telenævnet kom på banen - bedre at forsøge lukke munden, så vi kan fortsætte med at opkræve kunder penge selvom vi ved, at kunden reelt har returneret varen.

De opkrævede beløb for returneret abonnement er inklusive moms (V.A.T.) til staten hvorfor staten reelt er involveret direkte; betaler kunden trods returnering bliver YouSee - og staten - rigere.

Løsning: Universal Service bliver gratis uden betaling for abonnement (og Internettet omstruktureres til at omdirigere trafik for at afbelaste Internettet i sin helhed).

At forklare denne sag kræver grafik, som ses til højre på siden. YouSee og Elgiganten har tilsyneladende ikke forstået situationen endnu eller fortolker loven anderledes - på kryds og tværs af forhandler og YouSee og dansk lovgivning er i princippet et copy/paste job af EU Directiver. Derfor bør denne situation egentligt beskrives matematisk eller med anden form for logik. Denne sag og dets beskrivelse er temmelig omstændig. Årsagen er, at fortrydelsesret og bindingsperioder forsøges anvendes i flæng for at lade kunder tro, at fortrydelse ikke kan ske og at kunder er bundet i mindst 6 måneder ligegyldig under alle omstændigheder. Mobiltelefoner sælges relativt billigt og med rabat, som skal tjenes hjem igen:

"The operators have then relied on contracts of up to 24 months to recover the commercial cost, referred to as SAC and SRC (subscriber acquisition cost and subscriber retention cost)."

Først efter henvendelse til Teleankenævnet "refunderer" YouSee de af YouSee opkrævede beløb med kredit-nota. Hvis kunder ikke klager, så tager YouSee sagen til rykkerskrivelser, inkasso og domstolene. Bevis for i denne sag, at YouSee forsøger at tage betalt for abonnement, selvom kunden har returneret varen, er hele denne sag i sin helhed. Rykkerskrivelser, inkassovarsler *) m.v. er en måde for YouSee m.f. at tjene penge - selvom varen og serviceydelsen er returneret; forhandler (Elgiganten) fraskriver sig ansvar **) for eksternt solgte varer men tager alligevel imod varer for det eksterne firma.

Da YouSee (og Elgiganten) ikke har overholdt sin del af aftalen, om fortrydelsesret, så er der tale om, at YouSee ikke har overholdt kontrakten hvorfor der er bedt om økonomisk kompensation i denne sag, som skal betales af YouSee->TDCGroup; specielt med tanke på, at det er nødvendigt at klage, for at få kontrakten opfyldt og beviset for dette er YouSee's eget svarskrift til Teleankenævnet 15. Februar 2019 - for først når kunden henvender sig til Teleankenævnet, først da krediterer YouSee det opkrævede abonnement.

Jeg har i adskillige email til YouSee og Elgiganten nævnt, at der er tale om fjernsalg og ingen af disse to parter har bekræftet - endnu - at der er tale om fjernsalg. Det fremgår dog af dette dokument (læser), at Elgiganten fraskriver sig alle ansvar for YouSee abonnementer - hvorfor der er tale om fjernsalg. Læs mere og dette vil fremgå tydeligt.

*) det pointeres, at jeg ikke har set inkassoskrivelser før Telenævnet sender brev til mig hvori inkassoskrivelser er vedlagt. Jeg har kun set regninger, som PDF-filer elektronisk via YouSee's regningsside.

**) se note Fraskrivelse.

Translate this document

This documentation is translated via translate.google.com to English (and other languages of your choice).

Anvendelse

Links til PDF filer som er udtrukket af email-klient: hvor der er henvisning til email(s), med for eksempel citat, kan det ske, at der skal scrolles for at se afsnittet, der er omtalt i PDF-dokumentet (email).

Alle emails findes i original og can udtrækkes med SMTP kildekode (raw source). Disse kan rekvireres ved henvendelse.

20 46 32 91: dette er mobiltelefon-nummer der er tale om (købt sammen med SIM kort, som bliver knyttet hos forhandleren og YouSee til mobiltelefon-nummeret).

Definitioner

SIM-card

Wikipedia SIM card:

"A subscriber identity module or subscriber identification module (SIM), widely known as a SIM card, is an integrated circuit that is intended to securelystore the international mobile subscriber identity (IMSI) number and its related key, which are used to identify and authenticate subscribers on mobile telephony devices (such as mobile phones and computers)." [DA]. Derfor er SIM kortet det der identificerer abonnement-identifikationen (subscriber identification) og er altså del af mobil abonnementet.

ICCID: Et SIM-kort indeholder et unikt serienummer (ICCID), International Mobile Subscriber Identity (IMSI) -nummer. The ICCID is defined by the ITU-T recommendation E.118 as the Primary Account Number - imei.info.

Mobile phone

Wikipedia Mobile phone:

"Mobile phones require a small microchip called a Subscriber Identity Module or SIM card, in order to function." [DA]. Derfor er SIM kortet et abonnement hos en udbyder som gør, at mobiltefonen fungerer med bestilte telefonnummer. (SIM kort = abonnement til udbyder). SIM kort og mobiltelefon kan købes individuelt men også samlet.

YouSee

YouSee ejes af TDCGroup (TDC = TeleDanmark Communications). Wiki: TDC A/S, TDC. TDC var tidligere det delvist statsejede Tele Danmark (A/S).

Beskrivelse

Jeg køber 30. Juni 2018 mobiltelefon Huawei i Elgiganten med YouSee SIM-kort og YouSee mobil-abonnement. Alle dele returneres til Elgiganten 9. Juli 2018 og jeg får retur-nota 3049XXV48Q0. Efterfølgende bliver jeg opkrævet af YouSee for abonnement for SIM-kortets mobilnummer med abonnement 20 46 32 91. Jeg kontakter YouSee og meddeler alt er returneret. YouSee fortæller, at jeg skal kontakte Elgiganten for at Elgiganten så kan sende besked til YouSee om at mobiltelefon er returneret. Jeg kontakter Elgiganten flere gange også ved henvendelse i Elgiganten's butik og jeg får besked om at sagen ordnes. Jeg modtager flere opkrævninger fra YouSee og igennem ca. seks måneder emailer jeg YouSee og Elgiganten uden at sagen bliver sluttet - selvom dette loves ved flere lejligheder. Jeg ringer i December 2018 til YouSee og taler ca. 1 1/2 time med YouSee. Dog er stor del vente-tid på svar da YouSee's medarbejder lige skal konferere med chefen - som endeligt lyder, at sagen er ordnet. Jeg modtager på trods af dette fortsat opkrævninger fra YouSee. Jeg beder YouSee om at betale for min tid anvendt da sagen i December 2018 er tidsrøver og YouSee og Elgiganten udøver reelt set chikane.

YouSee hævder bindingperiode er seks måneder selvom alle dele af varen er returneret til Elgiganten og derfor har jeg ikke SIM-kort, som gør at abonnementet 20 46 32 91 fungerer. YouSee vælger at krediterer mig for bindingperioden men sender igen ny regning #17 for perioden 01.01.2019-31.01.2019.

Huawei er købt i fysisk butik hos Elgiganten og abonnement hos YouSee er bestilt online fra Elgiganten's fysiske forretning via terminal/computer til ekstern enhed anvendende NemID hvorfor der er tale om køb af YouSee via fjernsalg hvorfor der er 14 dages fortydelsesret. Her ses at Elgiganten forhandler YouSee produkter (og YouSee er ikke fysisk tilstede i en fysisk Elgiganten forretning hvorfor der forsøges sælges via fjernsalg til YouSee). Da varen er købt i fysisk butik hos Elgiganten, skal varen leveres tilbage hos Elgiganten, som det er sket. Dog siger YouSee's betingelser, at abonnement skal meddeles afsluttet til YouSee hvilket det skulle blive da Elgiganten, siger YouSee, vil sende besked om at varene er returneret. Returnering sker før 14 dage til Elgiganten med retur-nota 3049XXV48Q0.

Da produktet SIM-kort m. abonnement er returneret til Elgiganten og YouSee meddeler at Elgiganten så anvender procedure til at meddele YouSee dette, er fortrydelsesretten på 14. dage overholdt. Ved fjernsalg af YouSee produkt hvor YouSee ikke er fysisk tilstede anvendende terminal/computer er der tale om fjernsalg hvorfor fortrydelsesretten er 14 dage.

YouSee skriver i email "Som nævnt tidligere så har vi ikke fået dokumentation fra Elgiganten om at telefonen er returneret, derfor kan abonnementet ikke annulleres. Som nævnt tidligere, så er du bundet til et abonnement i 6 måneder ved køb af en mobiltelefon.". Huawei er dog returneret og retur-nota 3049XXV48Q0 viser dette hvorfor abonnement kan annulleres. Der skrives at jeg er bundet ved køb af mobiltelefon - men denne er returneret inkl. SIM-kort og dermed abonnement. Huawei m. SIM-kort og abonnement returneret til Elgiganten 9 dage efter købet hvorfor fortrydelsesretten er indenfor fristen på 14 dage. YouSee er ikke fysisk tilstede hos Elgiganten.

YouSee skriver til mig, at det er fast procedure at forhandler (Elgiganten) informerer YouSee om at kunden har returneret varen. Dette er dog ikke sket i denne sag - tilsyneladende og naturligvis - og måske er det sket men tavsheden larmer i et hav af korrespondance via email.

Abonnementsaftaler

Elgiganten skriver:

"4. Abonnementsaftaler

Ved køb af abonnementer indgår du aftale med den pågældende leverandør. Elgiganten etablerer ved disse køb kontakten mellem dig og leverandøren. I forhold til abonnementsaftaler agerer Elgiganten altså alene som formidler - og IKKE som din aftalepart. Det betyder bl.a., at du i forhold til abonnementsaftaler ingen rettigheder og pligter har i forhold til Elgiganten.

Ved køb af abonnement accepterer du leverandørens abonnementsbetingelser. Indholdet af leverandøres abonnementsbetingelser, har du ret til at blive gjort bekendt med, inden du indgår en abonnementsaftale. Oplysningsforpligtelsen påhviler leverandøren og IKKE Elgiganten." - kilde. PDF se note Fraskrivelse.

Der etableres kontakt med terminal/mikrocomputer hvorfor der er tale om fjernsalg af abonnement. Varene blev returneret til Elgiganten med 3049XXV48Q0, som er inkl. SIM kort, som er abonnementet (Fri Tale som fremgår af ordrebekræftelsen). Ovenfor siger Elgiganten, at YouSee (leverandøren) er aftalepart (hvilket er rigtigt) men YouSee fortæller, at kunden skal tage kontakt til Elgiganten - flere gange - hvorfor der er konflikt i begges udsagn.

YouSee skriver i email:

"Det er desværre sådan at kun El Giganten kan afslutte denne sag, da det er der, hvor du fik nummeret bundet. El Giganten har direkte kontakt til en Forhandlerkonsulent, der kan hjælpe med sagen. Venligst tag der ned og hvis det er, print denne E-Mail. Så skal de nok tage hånd om sagen." - hvilket jeg gjorde - igen - uden at sagen blev afsluttet.

Elgiganten fraskriver sig ansvar men tager alligevel imod SIM kort, som er abonnementet, og YouSee siger, at kunden skal kontakte Elgiganten. Sådan kan sagen køre uendeligt. Der er tale om sludder og vrøvl fra begges side da Elgiganten tager imod noget, som Elgiganten har fraskrevet sig ansvar for og YouSee bliver konstant ved med at kræve at se retur-nota, som YouSee siger Elgiganten skal give til YouSee med af youSee meddelt fast procedure. Motivet er klart, at begge parter (og måske specielt YouSee) forsøger at lade kunden tro, at der er binding på seks månder uden mulighed for indenfor 14 dage at fortryde købet (ved fjernsalg). YouSee skriver: "Du har sagt ja til, at vi starter leveringen inden udløbet af fortrydelsesfristen på 14 dage." - ja, fortrydelseretten træder i kraft når kunden har købt og modtaget varen og serviceydelsen starter hvorfor det ellers kan være vanskeligt at fortryde noget man ikke har kendskab til. YouSee beder om betaling for det anvendte selvom fortrydelsesretten anvendes; EU Directiv 97/7/EC [DA] mener noget andet:

Artikel 6

Fortrydelsesret

1. Ved enhver aftale vedrørende fjernsalg har forbrugeren en frist på mindst syv hverdage til at fortryde aftalen, uden at der kan kræves bod, og uden angivelse af årsag. De eneste omkostninger, der kan pålægges forbrugeren, når denne gør sin fortrydelsesret gældende, er de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen.

Fjernsalg (DA)

LOV nr 1457 af 17/12/2013 Gældende (Forbrugeraftaleloven)

§ 3. I denne lov forstås ved:

1) Fjernsalgsaftale: Enhver aftale om varer, tjenesteydelser eller løbende levering af varer eller tjenesteydelser, når aftalen

a) indgås ved brug af kommunikation, der foregår, uden at forbrugeren og den erhvervsdrivende mødes fysisk (fjernkommunikation), og
b) indgås som led i et system for fjernsalg, som drives af den erhvervsdrivende.

YouSee er ikke fysisk tilstede hos Elgiganten's fysiske forretning hvorfor der er tale om fjernsalg af et YouSee produkt.

§ 18. Forbrugeren kan træde tilbage fra aftalen (fortrydelsesret) i overensstemmelse med reglerne i dette kapitel ved aftaler om fjernsalg og ved aftaler indgået uden for den erhvervsdrivendes forretningssted.

Stk. 2. Reglerne i dette kapitel gælder ikke for

1) aftaler omfattet af § 7, stk. 2,
2) udførte ikkefinansielle tjenesteydelser, hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført,

Her pointeres det, at tjenesteydelsen ikke er fuldt udført hvorfor § 18 Stk. 2 litra 2) ikke gælder. Fuldførelse ville være sket ved 6 måneders levering af tjenesteydelsen; fortrydelsesretten 14 dage bortfalder ikke, da der først skal gå 6 måneder for at tjenesteydelsen er fuldt udført. Se sektion Fjernsalg (EU) Artikel 16.

Fjernsalg (EU)

Directive 2011/83/EU of the European Parliament and of the Council of 25 October 2011 on consumer rights:

The definition of distance contract *) should cover all cases where a contract is concluded between the trader and the consumer under an organised distance sales or service-provision scheme, with the exclusive use of one or more means of distance communication (such as mail order, Internet, telephone or fax) up to and including the time at which the contract is concluded.

*) fjernsalg (af kontrakt).

Dansk version:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/HTML/?uri=CELEX:32011L0083&from=en

Definitionen af aftaler om fjernsalg bør omfatte alle tilfælde, hvor en aftale indgås mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren i henhold til et organiseret system for fjernsalg eller levering af fjernydelser, udelukkende ved brug af en eller flere fjernkommunikationsteknikker (f.eks. postordre, internet, telefon eller fax) til og med det tidspunkt, hvor aftalen indgås.

Artikel 2

7) »aftale om fjernsalg«: enhver aftale, der indgås mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren i henhold til et organiseret system for fjernsalg eller levering af fjernydelser uden den erhvervsdrivendes og forbrugerens samtidige fysiske tilstedeværelse, og hvor der til og med tidspunktet for aftalens indgåelse udelukkende anvendes en eller flere former for fjernkommunikationsteknikker

Artikel 9

Fortrydelsesret

1. Medmindre undtagelserne i artikel 16 finder anvendelse, har forbrugeren en frist på 14 dage til at fortryde en aftale om fjernsalg eller en aftale indgået uden for fast forretningssted uden angivelse af årsag og uden at pådrage sig andre omkostninger end dem, der er fastsat i artikel 13, stk.

Artikel 16

a) tjenesteydelsesaftaler, efter at tjenesteydelsen er blevet fuldt udført, hvis udførelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og med anerkendelse af, at vedkommende vil miste sin fortrydelsesret, når aftalen er fuldstændig opfyldt af den erhvervsdrivende.

Historik

Nedenfor er en kort liste med historik med kort beskrivelse og link til email. Denne liste indeholder ikke alle email.

The casual reader will have noticed, that 24. Juli 2018 email from Yousee tells me: "Det er desværre sådan at kun El Giganten kan afslutte denne sag, da det er der, hvor du fik nummeret bundet." - English: "Unfortunately, only El Giganten can end this case, as that's where you got it
number bound." and if we read the order confirmation (ordrebekræftelsen) from YouSee, the number in question is 20 46 32 91 which is said in the order confirmation must be returned to YouSee. The section related to cancellation is:

Fortrydelsesret
Du kan fortryde din bestilling i 14 dage regnet fra den dag, hvor du modtager dette brev. Vil du fortryde bestillingen, kan du ringe til os eller udfylde og sende os den vedlagte fortrydelsesblanket. Du har sagt ja til, at vi starter leveringen inden udløbet af fortrydelsesfristen på 14 dage. Du skal derfor være opmærksom på, at du skal betale oprettelsesafgift samt forbrugsafgifter og abonnementsafgift for de dage, hvor du bruger abonnementet, også selvom du vælger at fortryde aftalen. Øvrige betalinger refunderes senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse.

English:

Right of withdrawal
You can cancel your order for 14 days from the day you receive this letter. Will you regret the order, you can call us or fill out and send us the attached one the withdrawal form. You have agreed that we will start delivery before the expiry of the cancellation period in 14 days. You should therefore be aware that you have to pay set up fee as well consumption charges and subscription charge for the days you use the subscription, even if you choose to cancel the agreement. Other payments will be refunded within 14 days from the date we has received your message.

The casual reader will also notice, that YouSee blantantly tells the customer that 14 days must be paid for no matter what. That is naturally against the law and EU Directive which clearly states, that customer only shall pay for the return and the cost attached to to that procedure. YouSee also nerves to say: "You have agreed that we will start delivery before the expiry of the cancellation period in 14 days." which is clearly obvious because how can the customer not get the product/service and then return the product/service when they don't have the product! Simple terms: the product/service is purchased which gives the customer the right to obtain the darn product. YouSee uses the phrase to lure the customer into thinking, that the customer has no rights to be protected by the law and EU Directives. Furthermore, as this case proves; YouSee and Elgiganten in cahoots uses these illegals acts to get money from the customer and that is in essense the only motive.

The casual reader will also notice, that in 24 July email, YouSee tells the customer that it is only Elgiganten that can finish the case. The contract in the order confirmation (ordrebekræftelsen) says, that the product must be returned to YouSee. Very well. So the customer goes to Elgiganten and returns the product, as I did, and then is being charged for almost a year after and Elgigaten stays absolutely silent and does not tell YouSee that the customer chose to use the right to return product within 14 days because it is distant sale. Why did the complaint office not notice this? Well, the complaint office is a buffer (to take the blows from stupid customers) and did notice but the complaint office is naturally in cahoots with YouSee and Elgiganten. It works like this: I tell Resurs Bank that Resurs Bank owe me DKK 282 and then returns a reply saying, that Resurs Bank did not receive DKK 282.

The casual reader will also realize, that YouSee finally credited the demanded money for the product/service which was returned before YouSee demanded more money (almost a year) (but only after going the complaint-office-route (which did not help the consumer)). If YouSee is/was right, then why not demand more money and ask the customer to pay for something which was/is clearly returned. TADA! You see, the idea is to keep the consumer in suspense and naturally to destroy which this case again proves so diligently. Why waste time on this case? You see, that has one purpose only, and that is to show that a country has registered a company and allows this situation (via the ruling of the complaint office) and therefore proves that terror by design is what this corporation works with. Motive, motive, motive. Which then gives the consumer the right to do the same.

Omkostninger

I ca. seks måneder har jeg kommunikeret med YouSee (og Elgiganten). Da YouSee på trods af mine gentagne meddelelse om, at der er tale om fjernsalg og, at fortrydelsesretten derfor er opfyldt, er der tale om chikane også. Tiden jeg har anvendt er reelt seks måneder hvilket har indebåret adskillige email med information til YouSee og YouSee fortsætter med at fakturere for et abonnement, som iht. EU directiver og dansk lovgivning, er fjernsalg hvorfor der er fortrydelsesret på 14 dage, som er opfyldt, da vare(ne) m. abonnement er returneret til Elgiganten.

I email sendt til YouSee 10. December 2018 skriver jeg følgende:

kundeservice@yousee.dk

Vedr. kontonr. 329 979 139

https://www.google.com/search?q=site%3Aelgiganten.dk+yousee&rlz=1C5CHFA_enTH815TH815&oq=site%3Aelgiganten.dk+yousee&aqs=chrome..69i57j69i58.351j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Google’s link viser en liste hvori denne link findes: https://www.elgiganten.dk/yousee-vilkaar som videresender til:

https://kundeservice.yousee.dk/abonnement/oplysninger/vilkaar-for-alle-yousee-produkter

Paa den side fremkommer: https://kundeservice.yousee.dk/abonnement/oplysninger/opsigelse-af-abonnementer

Da der er tale om et YouSee abonnement (SIM-kort) er der tale om et YouSee produkt hvorfor Elgiganten.dk peger videre til yousee.dk med YouSee’s vilkaar og betingelser m.v.

Der er tale om fjernsalg af YouSee abonnement hos Elgiganten hvor YouSee’s fysiske forretning ikke er tilstede. Derfor kan abonnement opsiges inden fjorten dage iht. Forbrugeraftaleloven § 18.

YouSee fortolker og læser § 28 Stk. 1 men det skal naturligvis forstaas explicit, at der er tale om ikke-fjernsalg i § 28. Dette fremgaar ogsaa naar vi laeser Konkurrence & Forbrugerstyrelsen’s fortolkning:

https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/aftaler-og-abonnementer/abonnementsguide/#Subtitle3

Det understreges, at YouSee saelger produkter via fjernsalg hos Elgiganten. Derfor er produktet købt via fjernsalg hos YouSee og som link ovenfor til elgiganten.dk ses videresendt til yousee.dk, saa er det hos YouSee abonnement skal opsiges som det er sket og ikke til Elgiganten.dk som YouSee fejlagtigt meddeler nedenfor. En skriftlig opsigelse via email er rigeligt iht. lovgivningen og denne er indgivet.

Naar YouSee har laest loven og forstaaet den og meddelt rigtigheden kan der blive tale om nedsaettelse af mine omkostninger i denne sag.

Indtil da skal YouSee betale som meddelt nu:

YouSee->TDCGroup skal meddelt betale DKK 7.205,-
Jyske Bank <Reg.: 7257 Account No: 1388510>
IBAN DK2172570001388510
BIC/SWIFT JYBADKKK

Niels Ulrik Reinwald

NB.:

Paa samme maade som beskrevet, kan andre abonnementer opsiges koebt via fjernsalg.

Ved at returnere mobiltelefon og SIM-kort, og dermed abonnement til Elgiganten meddeler YouSee, at Elgiganten sender besked til YouSee hvilket (skulle) sikre, at kunden giver YouSee besked om aflevering af produkter og dermed abonnement. Abonnement m. SIM-kort er købt hos fysisk forretning hos Elgiganten dog reelt købt hos extern forretning YouSee via fjernaftale(kontrakt). Produktet i sin helhed er fortrudt inden 14. dage til Elgiganten, som er den forretning produkterne er købt og det er Elgiganten, siger YouSee, der skal gives YouSee meddelelse.

Jeg har været hos Elgiganten fire gange inkl. første gang hvor jeg returnerer Huawei telefon og YouSee SIM-kort og YouSee abonnement (se Elgiganten's retur-nota 3049XXV48Q0). Anvendt adskillige timer på telefoni og email-korrespondance.

Artikel 34: Out-of-court dispute resolution

"Member States shall adopt measures to ensure that such procedures enable disputes to be settled fairly and promptly and may, where warranted, adopt a system of reimbursement and/or compensation."

https://ec.europa.eu/digital-single-market/sites/digital-agenda/files/Directive%202002%2022%20EC_0.pdf

Retur af varen, omkostninger

Retur af vare, skal iht. Forbrugerloven, bekostes af forbrugeren, kunden - generelt. Dog er sagen her, at jeg har returneret varen og Elgiganten og YouSee i samarbejde har ikke fået afbestilt kontrakten, som er oprettet via distance til YouSee. Jeg har returneret varen(e) men har på trods af manglende kommunikation måttet se adskillige fakturaer opkrævet af YouSee for et produkt der er returneret. I ordrebekræftelsen ses en returnadresse Returadresse: YouSee, Teglholmsgade 1, 0900 København C - men det nævnes ikke explicit at jeg skal afholde udgifterne. Derfor kommer § 9 Stk. 3 til anvendelse i Forbrugeraftaloven. Bl.a. derfor og pga. sagens absurde gang, tages der betalt for al den tid der er anvendt; hvis YouSee kan opkræve penge for et produkt der er returneret, kan jeg også kræve penge for den reelle og beviselige tid anvendt.

"Some traders may not charge you for returning your goods. However, they should tell you in advance (before you order) if you will have to pay if you decide to return your order." - europe.eu; Guarantees and returns.

YouSee har tilbageholdt 14 dages betaling for abonnement på trods af at varen er returneret. Varen er returneret og derfor skal der ikke betales for varen; § 22 Forbrugeraftaleloven. Retur-nota 3049XXV48Q0 viser at der kun er returneret for betaling af mobiltelefon - fordi YouSee opkræver betaling for mobilabonnement (senere). På grund af tilbagelevering af mobilabonnement m. SIM kort, skal YouSee naturligvis ikke opkræve penge. De tilbageholdte - eller opkrævede 14 dages betaling - skal aflyses.

Der skal betales for retur af varen hvor der fire gange er kørt ca. 50 km ialt ca. 200 km samt betaling for de mange timer jeg har anvendt på noget så banalt som at forstå sagens gang. Med kulance, siger YouSee, betaler YouSee penge tilbage med kredit-nota - som dog blot er en aflysning af faktura-beløb.

Konflikten

Du returnerer mobiltelefon inklusive SIM kort og dermed abonnement (Forhandler accepterer retur) - men ekstern forretning fortsætter med at opkræve dig for abonnement; ved denne procedure skulle kontrakten afbrydes men teleselskaber og forhandler ser gerne kontrakten løbe i bindingsperioden upåagten at fast procedure *) er fulgt.

Da abonnement med SIM kort er købt hos Forhandler via fjernsalg til ekstern forretning, så har du 14 dages fortydelsesret hos den eksterne forretning - men det mener den eksterne forretning ikke - hvorfor dette dokument er oprettet for at vise sammenhængen som sikre returret.

*) Citat YouSee->TDCGroup i email.

18. December 2018 skriver jeg email og i email til YouSee igen:

Det der er sket er:

  1. YouSee/TDCGroup meddeler at jeg skal henvende mig til Elgiganten for at lade Elgiganten sende kvittering til YouSee/TDCGroup om opsigelse af abonnement hos YouSee/TDCGroup.
  2. YouSee/TDCGroup har sendt betingelser som PDF til min email for abonnement hvor opsigelse skal ske hos YouSee/TDCGroup og ikke til Elgiganten. Altså konflikt i 1) or 2).
  3. Da køb af YouSee/TDCGroup, SIM kort og abonnement er købt hos Elgiganten via fjernsalg til YouSee/TDCGroup er der tale om mulighed for opsigelse af abonnement og retur af SIM kort, som er del af købet, som [også] bestod af en Huawei mobiltelefon. Alle dele købt fysisk i butik, som er hos Elgiganten (ikke abonnementet)

Jeg har naturligvis returneret varerne (Simkort m. abonnement og mobiltelefon) med fortrydelsesret inden fjorten dage til Elgiganten. Derefter sker ingen opsigelse hos YouSee/TDCGroup og YouSee/TDCGroup opkræver mig for abonnement og meddeler at jeg skal henvende mig til Elgiganten selvom YouSee/TDCGroup’s vilkår (PDF dokument sendt til min email) nævner at opsigelse skal ske til YouSee/TDCGroup. Derfor har jeg ogsaa meddelt YouSee/TDCGroup at jeg opsiger abonnement og at Simkort er returneret dog til Elgiganten og ikke som vilkårene meddeler til YouSee/TDCGroup.

Derfor er der en simpel konflikt i at kunden returnerer til købestedet, som i dette tilfælde er Elgiganten og så YouSee/TDCGroup’s vilkår (som ikke nævner at kunden skal returnere til forhandler (Elgiganten) men derimod returnere til YouSee/TDCGroup).

Jeg har kontaktet Elgiganten og YouSee/TDCGroup og sagen har nu stået på i adskillige måneder og sidst med telefonsamtale som stod på i 1.5 time fra udlandet med YouSee uden at sagen blev afklaret. Derfor har jeg meddelt YouSee/TDCGroup at jeg beder om refundering af min tid anvendt **)

Forbrugeraftaleloven https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=160666

Der er tale om fjersalg via mikrocomputer (European Union legislation *) fysisk hos Elgiganten eksternt til YouSee/TDCGroup.

Min tid anvendt er kortere via email og derfor billigere og svar kan gives til mig her via nielsulrikreinwald@gmail.com.

Jeg forstår konflikten og YouSee/TDCGroup's konflikt er rimeligt iøjnefaldende. Endvidere mener jeg at YouSee/TDCGroup er i konflikt med loven med selve ovennævnte konflikt samt ved binding i seks måneder til abonnement uden opsigelse ved fjernsalg.

YouSee/TDCGroup er velkommen til at komme med et forslag til forlig - så kigger jeg på tilbuddet.

Niels Ulrik Reinwald

*) Directive 97/7/EC

**)

YouSee->TDCGroup skal betale DKK 7.205 til Niels Ulrik Reinwald:
Jyske Bank <Reg.: 7257 Account No: 1388510>
IBAN DK2172570001388510
BIC/SWIFT JYBADKKK

Betingelser for betaling af DKK 7.205 kan ændres.

YouSee meddelte at YouSee ikke ville betale men har dog med kredit-nota returneret faktura-beløb opkrævet for 20 46 32 91 - på trods af fortsat opkrævning ind i 2019.

Konflikt dobbelt

YouSee læser loven om Ret til opsigelse af aftaler om løbende tjenesteydelser m.v. i Kapitel 7 § 28 i Forbrugeraftaleloven hvor der er tale om 1 måneds varsel når der er gået 5 måneder fra aftalens indgåelse. YouSee har rigtigt en kontrakt som meddeler bindingstid 6 måneder (som er en løbende tjenesteydelse) men fortrydelsesretten er 14 dage i tilfælde hvor der er tale om distance salg til ekstern forretning (YouSee), som ikke fysisk er tilstede. § 29 meddeler ret til "tilbagebetaling" til mig - som YouSee har gjort med kredit-nota - dog igen faktureret for abonnement igen for Januar 2019.

Da der er tale om at YouSee ikke fysisk er tilstede hos forhandleren, så gælder 14 dages fortrydelsesret da der er tale om oprettelse af distance-kontrakt.

Abonnement

YouSee skriver i email:

"Når du køber en telefon hos Elgiganten med et Yousee abonnement, så binder du dig i 6 måneder til et abonnement, uagtet om du returnere SIM-kortet, eller benytter det. Det fremgår af den ordrebekræftelse du har modtaget af os, at der er 6 måneders binding på abonnementet."

YouSee abonnement er købt hos ekstern forretning og ikke hos Elgiganten. Det fremgår ikke af ordrebekræftelsen, at abonnementet fortsætter i 6 måneder upåagtet at SIM-kortet returneres.

SIM-kortet er den del der knytter abonnementet til mobiltelefononen via SIM-kortet. SIM-kort indeholder ICCID nummer som er unikt. Returneres SIM-kort, som er abonnementet, inden 14 dage, anvendes fortrydelsesrettet og kontrakten ophører.

22. November 2018 skriver YouSee i email:

"Som tidligere nævnt, så skal Elgiganten fremsende dokumentation med vedhæftet kvittering på at telefonen er taget retur. Det du har fremsendt er en kredit-nota fra Yousee, og altså ikke Elgiganten. Der er foreligger en helt fast procedure for disse sager, så vi må igen bede dig henvende dig til Elgiganten før vi kan taste opsigelsen. "

Derfor er denne procedure, at kunden returnerer mobiltelefonen evt. med YouSee produktet, som er SIM-kort med abonnement - og herefter kan opsigelse ske. Endvidere er den fremsendte kredit-nota kun relates til 3049XXV48Q0 og er ikke kredit-nota fra YouSee.

På retur-nota fra Elgiganten 9. Juli 2018 3049XXV48Q0 ses at YSFRI5, YSKONTANT, YSAUKO og SIM-kort er returneret sammen med Huawei mobiltelefon HUAY618BK. Hvad fast procedure er mellem Elgiganten og YouSee ved jeg ikke og tilsyneladende har Elgiganten ikke givet YouSee besked. YSFRI5 er abonnementet [PDF].

Retur-nota er givet ved retur af varene 9 dage efter købet, som er indenfor 14 dages fortrydelsesfrist.

YouSee har anmodet om at jeg sender denne retur-nota til YouSee men den faste procedure synes at være, at Elgiganten giver besked til YouSee - hvorefter opsigelsen af abonnement sker.

Fortrydelsesret (YouSee, Elgiganten)

YouSee skriver: "Når du som privatkunde handler med YouSee på nettet, kan du fortryde din bestilling i 14 dage regnet fra den dag, hvor du modtager ordrebekræftelsen fra YouSee." - på nettet er altså via distance-salg ligesom der er tale om distance-salg og oprettelse af distance-kontrakt med YouSee. Her er der 14 dagesfortrydelsesret.

YouSee skriver om at fortryde en bestilling af et abonnement (købt via nettet (distance-salg)):

Her er der konflikt da YouSee nævner i email, at jeg skal returnere mobiltelefonen (som er købt med SIM kort og abonnement) til Elgiganten (da varen er købt hos Elgiganten er der hos Elgiganten 30 dages returret). YouSee synes at antage, at YouSee er fysisk tilstede hos Elgiganten og dermed kan annullere fortrydelsesretten også fordi der er tale om en løbende tjenesteydelser.

YouSee fortæller i email, at Elgiganten skal sende besked til YouSee om retur af vare. Jeg har gentagne gange henvendt mig til Elgiganten før og efter 14 dages fortrydelses og fået at vide at YouSee har fået besked. YouSee anser indgåelse af kontrakt om mobilabonnement, som værende sket på en sådan måde, at mobil-abonnementet skal returneres til YouSee og ikke Elgiganten. Det er dog hos Elgiganten (forhandler generelt), at mobilabonnement er købt hvorfor varen bliver returneret til forhandleren og ikke YouSee - præcist som YouSee selv siger i email til mig, som værende fast procedure!

Konklusion / Binding

Konklusionen er bl.a.;

Elgiganten fraskriver sig ethvert ansvar for abonnementer solgt eksternt. Elgiganten tager alligevel varer retur, som er købt hos YouSee via fjernsalg. YouSee siger at det er fast procedure at jeg (kunden) skal henvende mig hos Elgiganten for at afslutte sagen så Elgiganten kan give YouSee besked om returnering. Dette sker aldrig. YouSee's abonnementvilkår med ordbekræftelse siger, at det er til YouSee man skal returnere YouSee abonnement indenfor fortrydelsesfristens udløb - men fortæller samtidig, at jeg (kunden) skal returnere til Elgiganten. Komplet kaos som er bevidst for at kunne fakturere kunden og endeligt sende sagen til inkasso så YouSee og Elgiganten kan tjene penge på inkassokrav med deres advokater. Man forsøger at få kunden til at glemme fortrydelsesret og/eller forstå fortrydelsesret som ikke-eksiterende. Hvis kunden alligevel forstår og udnytter fortrydelseret og abonnement returneres uden at dette meddeles YouSee, kan kunden resikere inkassokrav og senere retssag.

Da YouSee ikke har overholdt (fjern) kontrakten, så kan der kræves erstatning.

Opfylder virksomheden ikke aftalen

"Opfylder virksomheden ikke sin del af aftalen, kan du dog, afhængig af omstændighederne, komme ud af abonnementet, uanset hvad der er aftalt af bindingstider og opsigelsesvarsler." - forbrug.dk.

YouSee lader denne sag køre i mere end 6 måneder med adskillige henvendelser om at abonnement er afsluttet og mobiltelefon returneret osv. YouSee har ikke overholdt kontrakten vedrørende fortrydelsesretten hvorfor alle dele af kontrakten anulleres - og der skal kompenseres øknomisk af YouSee, som nævnt; specielt med tanke på, at der er givet inkassovarsler, som jeg ikke har set før Teleankenævnet giver mig dem og, at der er givet rykkergebyerer for regninger hos YouSee, som er inklusive abonnement for det fortrudte 20 46 32 91. Tilbageholdelse af betaling er helt i overenstemmelse med love indtil sagen er afklaret. Som sagt, så mener YouSee, at går den, så går den; at opkræve for 6 måneders abonnement inkl. diverse rykkere og så håbe kunden ikke klager sagen til Teleankenævnet, som kun eksisterer fordi EU Direktiver siger sådanne klagemuligheder skal findes. YouSee har opkrævet startgebyr selvom EU Directiv klart siger, at dette er en overtrædelse "De eneste omkostninger, der kan pålægges forbrugeren, når denne gør sin fortrydelsesret gældende, er de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen."

Dokumenter/EU Directiver og nationale love

At the time of creating this case and while active the below list was created. Some laws and directives may have changed, moved and/or have been repealed etc.

Svar på YouSee's oplysning af 15. Februar 2019 af Dorte Juul.

Jeg henviser til side og paragraf i YouSee's v. Dorte juul's skrivelse. Min kommentar følger for hver paragraf.

Side 1

Side 2

Side 3

Side 4

Side 5

Side 6

Paragraf 1: Mig bekendt er der tale om, at regninger med numre #12, #13, #14, #16 og #20 tildels ikke er betalt. På regning #12 opkræves den returnerede vare 20 46 32 91 med 151,95; på regning #13 med 149,-; på regning #14 med 149,- og regning #16 med 149,-; regning #20 med 249,-

[Jeg ser at 20 46 32 91 faktisk også er opkrævet på regning #11]

2850,23

Minus rykkergebyr 200,- og genåbningsgebyr 200,- og opkrævninger for 20 46 32 91 598,95 i alt 998,95

2850,23 minus 998,95 = 1602,28 minus 49,-

Det understreges at beløb og fakturaer primært ikke blev betalt for at pointerer overfor YouSee, at YouSee fakturede for noget der var returneret. Jeg forstår naturligvis den faste procedure, som nævnt af YouSee, og at der kan ske det, at forhandler ikke informerer YouSee på trods af, at jeg har kommunikeret hvilket skulle fortælle YouSee, at der måske var noget om snakken - hvorfor YouSee måske beslutter at anvende kulance på trods af at varene er returneret (YouSee beviser også selv med udskrift af telefon-anvendelse, at 20 46 32 91 sluttes anvendes 9. Juli 2018, som er datoen hvor jeg returnerer telefon, 9. dage efter købet, SIM kort og abonnement. Hvis YouSee havde og har disse data tilrådighed, burde YouSee måske have konkluderet, at kunden måske rigtigt havde returneret varene - og så vente på, at jeg kunne sende YouSee den omtalte retur-nota 3049XXV48Q0 - kulance eller ej).

Da jeg begyndte at anvende YouSee havde jeg automatisk betaling sat til med mit VISA kort. Automatisk betaling blev anulleret da YouSee fortsatte at opkræve for 20 46 32 91.

YouSee's regningside er reel ganske fin med oversigt og adgang til at hente PDF-filer som fakturaer. YouSee's regnings-side er dog ca. 21. Februar 2019 under opstrukturering, så ældre fakturaer ikke mere kan ses og hentes.

Telefonliste

Jeg ser YouSee’s Samtale Liste igennem. Ved første hurtige gennemgang ser jeg ingen numre jeg genkender. Ved nærmere at se listen igennem ser jeg, at der er tre numre jeg har ringet til. Det ene er mit lebara nummer 50 18 86 69 som var i min kones mobiltelefon, som jeg ringede til for at teste HUAWEI telefonen. Det andet nummer er 29 44 20 46, som er en kirkebær-plantage i nærheden af hvor min kone og jeg bor, som jeg ringede til for at høre om vi kunne plukke kirsebær. 0034952939116 udlejer ejendomme i Spanien (ferie). Alle andre nummer har jeg ikke ringet til med SIM kort 20 46 32 91.

Jeg har aldrig ringet til disse numre med abonnement 20 46 32 91:

20463291 (sagens eget mobiltelefonnummer (abonnement) og står listet som incomming voicecall TDC).
20171717 (YouSee voicemail)
30511979 (Ravn IT) - se krak.dk - har Niels Ulrik Reinwald ikke ringet til.
51617979 (Rambøll Management) se krak.dk - har Niels Ulrik Reinwald ikke ringet til.

Regninger

Som det ses af disse regninger, så opkræver YouSee fortsat for abonnement 20 46 32 91 selvom abonnement er returneret og dermed opsagt.

Fraskrivelse

Den oplyste fraskrivelse af Elgiganten vedr. YouSee produkter er sket efter min sag er kendt af Elgiganten og YouSee og er tilføjet til Elgigantens hjemmeside punkt 4. PDF. Se endvidere afsnittet Abonnementsaftaler.

Replik af skrivelse 6. marts 2019 - YouSee svar

Til i brevet skrevet "YouSee kan hertil oplyse følgende" meddeles herfor pr. paragraf #:

Endvidere:

YouSee har forhandler, Elgiganten, af mobil-abonnementer, som Elgiganten nu fraskriver sig ansvar for (efter denne sag), men har taget produktet retur 9. Juni 2018, som er inkl. abonnement (YouSee).

Niels Ulrk Reinwald skal ikke betale noget andet end evt. returnering af produktet - som er sket (Lov om forbrugeraftaler § 24, stk. 1, stk. 2 og stk. 3). Erstatning for at YouSee ikke har overholdt kontrakten og aftalen skal gives med det meddelt til YouSee. Det pointeres, at hvad Elgiganten og YouSee har af aftaler om fjernsalg af produkter kendes kun af disse parter internt kendt som fast procedure. Når kunden med NemID bestiller og køber YouSee abonnement m.v. via fjernsalg får kunden besked om 14. dages fortrydelsesret via en email. I denne er vedhæftet 30. Juni 2018 kl. 17:07 følgende ordlyd:

"1.A. Fortrydelsesret for forbrugere

Hvis kunden er privatkunde (forbruger), kan kunden fortryde en bestilling i 14 dage efter modtagelsen af ordrebekræftelsen. Dette gælder dog ikke, hvis bestillingen er sket ved fremmøde på YouSee’s forretningssted eller hos forhandlere af YouSee’s tjenester."

Ved køb af YouSee produkt hos forhandler er der tale om fjernsalg hvorfor YouSee er i strid med returetten ved fjernsalg.

Dog meddeler YouSee, at Niels Ulrik Reinwald, og kunder generelt, skal henvende sig til forhandler (Elgiganten) med fast procedure for at returnere YouSee produkt - selvom YouSee skriver i handelsbetingelser [PDF]:

"FORTRYDELSESRET (ABONNEMENT med MOBIL eller anden VARE): Du kan som privatkunde fortryde din bestilling i 14 dage regnet fra den dag, hvor du modtager varen. BEMÆRK, at din bestilling af vare og abonnement udgør et samlet køb, og du kan derfor ikke fortryde abonnementet uden også at fortryde bestillingen af varen. Vil du fortryde bestillingen, kan du ringe til os eller sende os standardfortrydelsesblanketten, som du finder på sidste side i YouSee’s Handelsbetingelser. Hvis du bruger din fortrydelsesret, refunderer vi dine betalinger, herunder leveringsomkostninger, senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din besked."

Altså er der modstrid i YouSee og Elgiganten's opfattelse af fortrydelsesret i forbindelse med fjernsalg. Det pointeres igen, at kunden ikke kan pålægges nogen udgifter andre end returnering af varen. Det pointeres yderligere, at kunden, Niels Ulrik Reinwald, var fysisk hos Elgiganten fire gange for at lade Elgiganten forstå at produktet var returneret. Alle gange blev der taget imod besked og ved et tilfælde blev der taget note på papir - men som sagen her viser, skete der intet. Ordlyden i salgsbetingelser for abonnement lader kunden tro, at der er tale om seks måneders binding - som ovenstående ordlyd af YouSee også fortæller: "Dette gælder dog ikke, hvis bestillingen er sket ved fremmøde på YouSee’s forretningssted eller hos forhandlere af YouSee’s tjenester."; at der ikke er nogen fortrydelsesre ved fjernsalg. Se Directive 97/7/EC vedr. fjernsalg anvendede mikrocomputer og lign.

YouSee skriver under BEMÆRK ovenfor, at vare og abonnement er et samlet køb. Niels Ulrik Reinwald returnerede både vare (HUAWEI mobil) og abonnement (SIM-kort). Dog skriver YouSee "Dette gælder dog ikke, hvis bestillingen er sket ved fremmøde på YouSee’s forretningssted eller hos forhandlere af YouSee’s tjenester." - og Elgiganten er forhandler af YouSee produkter - igen - via fjernsalg. Hvis nogle kunder kun læser en del og ikke hele og alle de modstridende handelsbetingelser er der tale om Unfair contract terms [EU] - eller nærmere forvridende betingelser. "Unfair contract terms are not binding for consumers"; COUNCIL DIRECTIVE 93/13/EEC of 5 April 1993 on unfair terms in consumer contracts. Unfair = urimelig, ufin.

NB. Erstatningen som betales af YouSee->TDCGroup går ubeskåret til en afrikansk skole til køb at mobil-teknologi. Dette vil blive journaliseret og publiceret. Erstatningen kan, som meddelt YouSee->TDCGroup, ændres.

Replik af skrivelse fra Teleankenævnet 12.12.2019

Der er givet svar til teleanke@teleanke.dk d. 12. Januar 2020 på Teleankenævnet's afgørelse (som Niels Ulrik Reinwald i fulde taber). Afgørelsen er 8 sider fra Teleankenævnet [TA] og vil senere blive vist her.

TA afviser at NUR har modtaget dokumentation for returnering af SIM kort og HUAWEI som faktisk er givet 3049XXV48Q0. TA tager ikke stilling til fjernsalg overhovedet andet end afviser tale om fjernsalg. TA har ikke læst sagen. Sagen fortsætter.

TA og svar til TA 2020 Juni 05

Breve fra TA kan ses nedenfor under overskriften Replik til TA, YouSee og Elgiganten 2020 Juni 05 samt opfoelgning samt nye oplysninger som bla. er, at der er meget kraftige indicier for, at TA, YouSee og Elgiganten samarbejder for at lade kunder 1. betale for returnerede varer og lade kunder tro, at seks maaneders binding overskriver to ugers returret som naturligvis afskriver seks maaneders binding asmt 2. at Elgiganten og YouSee ssaelger produkter til aagerpriser som ikke er noteret at TA, som geenrelt skulle vare i det offentlige sphaere bla. via medier; at private firmaer lader kunder betale samme tele-produkter fleer gange da disse tele-produkter kan koebes online via fx. alibaba.com og aliexpress.com men at stat paalaegger told og moms paa saadanne varer koeb i udlandet hvilket ikke gavne fri handel!

Ref.: Free trade: https://en.wikipedia.org/wiki/Free_trade

Replik til TA, YouSee og Elgiganten 2020 Juni 05

email til TA, YouSee, Elgiganten 2020 June 05.pdf


Niels Ulrik Reinwald